Power of Social Contests
56765
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-56765,select-core-1.4,pitch-theme-ver-3.3,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,grid_1300,vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
The

Power of Social Contests

Merken, bedrijven, zenders, uitgevers; iedereen is op zoek naar betrokken consumenten.

De shift van ‘paid media’ naar ‘owned’ en ‘earned media’ is volop gaande. Dat moet ook wel want consumenten raken meer en meer geïrriteerd door ‘forced exposure’. Tegelijkertijd willen consumenten graag meedenken en interacteren met merken die ze sympathiek vinden.

De

Doelgroep betrekken

Contests zijn één van de meest krachtige mechanismen om consumenten te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan succesvolle campagnes als ‘Lays Maak de Smaak’ (resulterend in de meest succesvolle supermarktintroductie), de Hema Ontwerpwedstrijd of populaire formats als ‘The Voice’ en ‘Holland’s Got Talent.’ Let maar op: in heel veel succesvolle campagnes en formats zit een contest-element: consumenten worden gevraagd mee te doen, iets in te zenden, up te loaden en via een stemmechanisme worden ook de vrienden en sociale netwerken van de deelnemers geactiveerd.

De

Prijsvraag 3.0

Contests zijn niet nieuw: prijsvragen, teken-, slagzinnen-, foto-, en ontwerpwedstrijden, ze bestaan al decennia en in de basis zijn het allemaal contests. Maar met de komst van internet en social media zijn contests tegenwoordig een nog krachtiger middel voor activatie: je kunt er niet alleen de deelnemers intensief mee activeren en mooie content mee verzamelen, maar via de deelnemers kun je nu ook hun sociale netwerken bereiken. Op die manier kun je een enorm viraal bereik en heel veel online traffic genereren: 1 deelnemer aan een contest resulteert al snel in een bereik van ruim 8000 personen. Daarnaast zijn contests een uitstekend middel om content, consumentendata, volgers en leads verzamelen. En dat is the power of social contests.

    Sorry, no posts matched your criteria.

Wil je ook weten hoe Social Contests voor jouw bedrijf zouden kunnen werken?